Bobby "Bobby"

virtuaalihevonen | VH17-060-0015
eestinhevonen
ruuna, 8-vuotias
142cm, sekakarvainen rautias
Talli: yksityinen

Ominaisuudet

 • Käyttö: kisa
 • Painotus: yleispainotteinen
 • Koulutustaso:
  • Kouluratsastus: heB
  • Esteratsastus: 100cm
  • Kenttäratsastus: helppo
  • Valjakkoajo: -

Hoitaja: ei vielä hoitajaa, etsitään
Omistaja: Emma Kiiskinen VRL-04374
Kasvattaja: Jaana Kirsipuu

Siirry kuvagalleriaan

Hevosen päiväkirja

Luonne

Bobbyn omat sivut löytyvät täältä

Bobby on oikein vilkas tapaus ja virtaa riittää muillekkin asti jaettavaksi. Bobyn seurassa harvoin tulee tylsää tai kerkeää syventymään ajatuksiinsa, koska Bobby on taitava pitää hoitajansa ja ratsastajansa kiireisenä. Sen takia Bobyn seurassa onkin ottaa hyvä irtiotto arjesta ja unohtaa murheet. Vaikka Bobby onkin virkeä tapaus ei se ikinään ketään tahallaan satuttaisi, vaikka joskus touhutessa saattaa se vahingossa astua varpaille taikka näykäistä hamutessa taskussa tuoksuvia herkkuja. Bobby onkin ahne herkuille ja se on niitä hevosia, jotka tekisi melkein mitä tahansa ruuan eteen ja kesäisin se kulkisikin mielellään vain turpa maassa. Bobby onkin tehokas ruohonleikkuri ja tekisikin sitä kokopäivätyönä, jos vain omistaja sen sallisi.

Bobby on muiden hevosten seurassa yleensä se leikkisin ja oikea riesankappale vanhempien hevosten silmissä, jotka vaalivat rauhaa ja hiljaisuutta. Joskus ruunan leikit menevätkin liian pitkälle muiden mielestä ja se joutuu vanhempiensa höykytettäväksi. Taluttaessa kesäisin Bobyn kanssa voi verenpaine hieman nousta, koska ruuna on pienestä koostaan huolimatta hyvin vahva ja sitä on vaikea saada pois leikkaamasta jokaista ruohontuppua matkanvarrelta. Talvisin taluttaminen onnistuukin ilman mitään ongelmia paitsi tarhaan mennessä voi joskus virtaa löytyä hieman liikaakin ja joutuu pitämään tiukemman otteen riimunnarusta. Eläinlääkäri ja kengittäjä ovat myös Bobylle tuttuja juttuja, eikä muutoksia käytöksessä tapahdu kyseisten ammattilaisten käsissä vaan homma hoidetaan mallikaasti välillä häsläämällä ja mahdollisesti muutama varvas tallottuna huonolla tuurilla. Traileri on ollut ruunalle aina hieman paikka, josta se ei hirveästi välitä, mutta ruuan voimalla mennään kyllä sisään hyvin, mutta sisälle suljettaessa todellisuus paljastuu ja Bobby tuntee itsensä hyvinkin hyljätyksi, jos matkakumppania ei ole. Se nostaakin yleensä metelin tästä kauheasta petoksesta ja saattaapa jopa muutaman äkäisen potkunki vihoissaan napsauttaa takana olevaan seinään.

Yksi Bobyn lempipuuhista hoidettaessa onkin mahan pullistelu ja satulavyö kannattaakin tarkastaa useampaan kertaan ennenkuin selkään hyppää. Suitset menevät yleensä mallikaasti päähän, mutta pienenpiä hoitajia on joskus mukava kiusata hieman nostamalla päätä mahdollisimman korkealle, joten tuoli on suositeltava apu välinne jos ruuna pistäytyy ärsyttäväksi. Vesi on aineena yksi ruunan lempiasioista ja se voisi vaikka asua pesukarsinassa, jos se sallittaisiin. Kesäisin Bobysta saakin loistavan uittokaverin ja sen kanssa voi viettää rannalla vaikka koko päivän. Karsinassa Bobylla on paha tapa hieman häslätä ja pyöriä, joten se on hyvä sitoa aloilleen että minimoitaisiin varpaiden ottamaa osumaa ja huomattavasti se helpottaisi hoitotoimenpiteitäki, kun sinun ei tarvitse jahdata harjaa karkailevaa ruunan pahaista.

Selästä käsin ruunan ruuanhalu ei helpota paljoa, joten selässä on oltava kesäisin tolkku ratsastaja. Bobby on yleisesti ottaen kumminkin oikein hyvin omalla moottorilla kulkeva kunhan sen saa siihen mielentilaan ja unohtamaan aidan juurella olevat herkulliset ruohotupot. Talvisin ruunalla on huomattavasti helpompi ratsastaa. Bobby on esteillä vauhdikas hurjapää, joka varmaan yrittäisi hypätä surutta oman kokoisiakin esteitä, jos ratsastaja pyytäisi. Ruuna raukka ei edes tajuaisi, että se olisi vain itsemurha tehtävä, kovat luulot kun on itsestään. Bobylla onkin kova luottamus aina ratsastajaansa ja se ei säiky turhia tai näe omiansa. Bobby on pomminvarma maastoratsu ja niinkuin mainitsin aiemmin mitä mainion uittohevonen. Maastossa ruunan kanssa voi odottaa nautinnolisia laukkapätkiä, sekä hitaamassa vauhdissa loputonta hamuntaa kohti ruohotuppoja. Muista treenata käsiä ennenkuin ruunan kanssa lähdet maastoileen ja varata käsineet mukaan, koska se osaa todellakin olla raskas kädelle jos sille päälle sattuu. Koulussa ruuna on haka kunhan se saadaan siihen nyt tehdään töitä mielentilaan ja sillä oikein mukavat askellajit istua kyydissäkin. Joskus kun vauhtia ottaa hieman liikaa Bobyn kanssa saattaa se heittää muutaman ilopukinkin varsinkin maastossa pitemmillä laukkasuorilla ruuna saattaa jopa riehaantuakkin. Kisoissa Bobby on jokseenkin hieman hermostunut alussa ja se ottaa oman aikansa aina tottua hälinään ja vilskeeseen, sekä uuteen paikkaan. Itse kisaradalla yleensä jännitys raukeaa ja hommat alkaa luistaa.

Sukutaulu ja jälkeläiset

isä Toby ii Tico
ie Melody
emä Ballerina ei Roller
ee Baby Blues

Kilpailut ja valmennukset

Kuvagalleria