Jemný Duch "Jeni"

virtuaalihevonen | Hevosen tiedot rekisteröintiä varten
kinskynhevonen
tamma, 11-vuotias
163cm, voikko
Talli: tunti

Ominaisuudet

 • Käyttö: tunnit ja kisat
 • Painotus: estepainotteinen
 • Koulutustaso:
  • Kouluratsastus: heA
  • Esteratsastus: 130cm
  • Kenttäratsastus: CIC1
  • Valjakkoajo: noviisi

Hoitaja: ei vielä hoitajaa, etsitään
Omistaja: Merrin Talli
Maahantuoja: ScrewDriver VRL-14365

Siirry kuvagalleriaan

Hevosen päiväkirja

Luonne

Myyjän kertomaa: ”Energinen, mutta kiltti tamma, jolla on aina oltava tekemistä. Ratsain kestävä, nopea ja ketterä. Monitoimi heppa niin koulukiemuroista 130 senttimetrin esteisiin, kuin maasto-ojiin ja kärryjenkin eteen. Omaa myös jekkuilun salat ja rakastaa harjojen varastamista ja piilottelua. Tamma ei varsinaisesti pelkää mitään, mutta osaa kyllä jäädä tuijottelemaan yhtä sun toista, kun työntekoon pitäisi keskittyä.”

Merrin Tallin hevoskaarti kaipasi vielä kuumeisesti joukkoonsa laadukasta estehevosta, sillä tallista löytyi jo monta hienoa koulupainotteista tunti- ja kisahevosta. Annoin tuntemalleni hevosvälittäjälle vapaat kädet hevosen etsinnässä ja pian sainkin jo yhteydenoton tutultani, hän oli löytänyt erikoisen värisen tamman, joka oli kuulemma erityisen lupaava esteratsu pienehköstä koostaan riippumatta. Luotin sokeasti myyjään ja ostin Jenin siltä istumalta ilman että olin nähnyt edes videota tammasta. Ja päivääkään en ole katunut!

Jeni on varsin eläväinen ja energinen tyyppi, joka tylsistyy helposti ja alkaa keksimään omia juttuja viihdyttääkseen itseään. Se ei varmasti pysy karsinassa jos karsinan ovi on auki ja laitumeltakin on kiva karata jos aidat ovat jossain nurkassa hieman rempallaan. Rauhallisella koulutunnilla tammaa saattaa ottaa raviväistön sijaan muutamat pikkupukit ja vaihtaa laukalle jos sama tylsä tehtävä on jo jatkunut liian pitkään. Jenin kanssa tärkeintä on vaihtelevuus ja sen pitäminen töissä ja kiireisenä. Tamma on oikea työmyyrä kun sen saa toimimaan, eikä varmasti väsy edes rankimmista treeneistä jos sen saa pidettyä innostuneena.

Ratsastaessa Jeni on vauhdikas. Ratsastaja ei saa jäädä tamman selkään vain matkustelemaan, sillä silloin yleisluonteeltaan rohkea ja kiltti tamma alkaa tuijottelemaan nurkkia ja keksii vihreitä miehiä joka nurkkaan. Alkuveryttelyssä tamma kannattaa pitää reippaassa liikkeessä ja tehdä paljon vaihtelevia tehtäviä. Suusta ei saa missään tapauksessa jäädä vetämään, se vain kiihdyttää Jenin menoa. Esteillä vauhtia tulee vielä yhden vaihteen verran lisää. Jeni ei pelkää erikoisesteitä ja on yleensä varma hyppääjä, mutta jos ratsastaja jää yhtään jarruttelemaan ennen estettä tai empii, vetää tamma kyllä varmasti liinat kiinni ja sanoo, että ratsastaja voi hypätä yksinänsä.

Kisapaikoilla tamma tuntuu olevan parhaimmillaan. Sen ympärillä on niin paljon hälinää ja hulinaa, että se pysyy tyytyväisenä. Jännittävä ja kiireinen tilanne ei sekoita tamman päätä millään tavalla, vaan kisaradalla Jeni on miellyttävin ja helpoin ratsastaa. Se kuuntelee ratsastajan pienimmätkin avut ja toteuttaa ne nöyrästi. Suorituksen jälkeen pitkät odotteluajat saattavat tuntua tamman mielestä tylsiltä, joten kisapaikallakaan ei kannata jäädä turhaa seisoskelemaan vaan tämä neiti kannattaa pitkää jatkuvasti liikkeessä.

Hoito-ohjeet

Loimitus

 • Sateella tai kovalla tuulella: sadeloimi
 • Alle 5’C: vuorellinen sadeloimi kaulakappaleella
 • Alle -5’C: toppaloimi kaulakappaleella
 • Alle -15’C: paksu mahaläpällinen toppaloimi kaulakappaleella

HUOM! Tamma vilustuu erittäin herkästi. Se tulee loimittaa tarkasti kylmällä ilmalla myös treenien ja pesemisen jälkeen.

Tarhaan ja laitumelle myös etusiin tarhasuojat ja bootsit.

Ruokinta

 • Aamu: 0,5l mashia turvotettuna
 • Päivä: 0,5l mashia turvotettuna
 • Ilta: 0,5l mashia turvotettuna, 2dl pellavaa turvotettuna, 2dl soijaa, 1dl kivennäistä

HUOM! Ei saa antaa kauraa, on allerginen!

Kovan rasituksen jälkeen tammalle tarjottava iso ämpäri lämmintä melassivettä, johon on lisätty elektrolyyttejä.

Varusteet

 • Aina: meksikolaiset suitset nivelkuolaimella, yleissatula, pintelit etujalkoihin
 • Esteillä lisäksi: pelham-kuolaimet, vatsapanssari, rintaremmimartingaali, suojat joka jalkaan

Muut hoito-ohjeet

Ethän jätä tammaa vartioimatta avoimeen karsinaan. Saattaa tulla myös vauhdilla tarhasta ja laitumelta haettaessa portin kohdalta.

Sukutaulu ja jälkeläiset

isä Černý Duch
kinsk, vkko, 166cm
ii Černá Kriminální
kinsk, vkko, 165cm
ie Krásné Bílá
kinsk, vkko, 159cm
emä Lákat Růže
kinsk, vkko, 164cm
ei Zlé Květiny
kinsk, vkko, 170cm
ee Lákat Záře
kinsk, vkko, 161cm

Kilpailut ja valmennukset

Kuvagalleria