Liljan Junkkari "Junnu"

virtuaalihevonen | VH17-018-1708
suomenhevonen
ruuna, 9-vuotias
155cm, punarautias
Talli: tunti

Ominaisuudet

 • Käyttö: tunnit
 • Painotus: yleispainotteinen
 • Koulutustaso:
  • Kouluratsastus: heB
  • Esteratsastus: 100cm
  • Kenttäratsastus: -
  • Valjakkoajo: -

Luonne

Kasvattajan kertomaa: ”Liljan Junkkari nimi juontaa juurensa saksankieliseen sanaan Junker, joka tarkoittaa nuorta herraa. Tämä nuori ori jouduttiin nimittäin ruunauttamaan vain parin kuukauden ikäisenä nivustyrän vuoksi, ja silloin sen virallista nimeä ei oltu vielä lyöty lukkoon. Peini varsa toipui onneksi hyvin leikkauksesta ja se saikin jäädä alkuperäisestä myyntisuunnitelmasta poiketen kotiin asumaan.

Alkunsa Liljan Junkkari sai, kun pohdin kenellä astuttaisin oma kasvattamamme Liljan Juhannusruusu tamman. Ruusun edellinen varsa oli saanut kehuja hyvästä luonteestaan ja mukavista askellajeista. Pyrinkin sitten etsimään hieman samankaltaista oria kuin ensimmäisen varsan isä oli ollut, rauhallinen ja hieman jykevärakenteisempi. Pohdin pääni puhki ja etsin omaan silmääni miellyttävää oria, mutta sopivaa ei tuntunut löytyvät. Eräänä iltana tuskaillessani tätä miehelleni Tuukalle, hän ehdotti vain että käytä omaa oriasi ja nimeksi hän heitti Aksun, Syrjän Salaisuus. Sopiva ori oli ollut siis aivan liian lähellä. Niin, sitten jäätiin odottamaan, että Ruusu tulisi kiimaan, jotta astutuksen voisi suorittaa.”

Hoito-ohjeet

Loimitus

 • Alle 5’C tai sataa: sadeloimi
 • Alle -5’C: ohut toppaloimi
 • Alle -15’C: paksu toppaloimi kaulakappaleella

Ruokinta

 • Aamu: 0,5l kauraa
 • Päivä:
 • Ilta: 0,5l kauraa, 2dl pellavaa, 1dl kivennäistä

Varusteet

 • Aina: Yleissatula, suitset nivelkuolaimella, suojat joka jalkaan
 • Esteillä lisäksi: Meksikolaiset suitset baby-pelham-kuolaimella, martingaali, vatsapanssari

Muut hoito-ohjeet

Jos pyörii karsinassa niin kannattaa laittaa kiinni tai viedä hoitokarsinaan hoidettavaksi.

Sukutaulu ja jälkeläiset

isä Syrjän Salaisuus
tprt 156cm, ERJ-II, KRJ-III, SLA-I
ii Palon Remes
trn 154cm, KTK-II, ERJ-II
ie Salatapa
trtkm 150cm, KRJ-III, SLA-II, YLA3
emä Liljan Juhannusruusu
trtkm 150cm, KRJ-III, SLA-II, YLA3
ei Lumiprinssi
trtkm 148cm, KTK-III, KRJ-III, SLA-II, YLA3
ee Kevät Unelma
vrn 155cm, KTK-III, SLA-II

Kilpailut ja valmennukset

Avaa kisakalenteri

2017-03-31 Päivä näyttelyissä, kirjoittaja: Viveka

Pihamaata peitti ohut huurrekerros. Hengitys höyrysi muutaman asteen pakkaskelissä. Aamuauringon ensimmäiset säteet alkoivat nousta horisontista. Olisiko voinut olla kauniimpaa ja parempaa keliä maaliskuisessa lauantaiaamussa. Tänään ei tosin kaunista aamua ehtinyt kauan ihastelemaan, sillä tallipihassa riitti tohinaa. Pitkästä aikaan Virtuaaliset Suomenratsut olivat järjestämässä suomenhevosille avoimet rotunäyttelyt, jotka olivat olleet jo yli vuoden tauolla toiminnasta. Nyt kuukausittain järjestettävät rotunäyttelyt oli herätetty taas henkiin ja olimme totta kai tallimme suomenhevosten kanssa ilmoittautuneet isolla porukalla mukaan. Näyttelypäivään valmistautuminen oli aloitettu jo kuluneella viikolla, kun hevoset yksitellen olivat päässeet käymään pesulla ja niiden jouhet sekä vuohiskarvat oli siistitty. Kaviot oli kunnostettu kengillä tai vuolemalla ja loppusilauksen ne olivat saaneet kavioöljystä. Viikko oli ollut aurinkoinen ja pienesti pakkasen puolella, joten karvapeitteet olivat pysyneet puhtaina. Kurakeleistä ei ollut vielä tarvinnut murehtia, sen aika tosin tulisi varmasti vielä häiritsemään kuluvien viikkojen aikana. Suitset oli puhdistettu ja soljet kiillotettu. Tammoille oltiin laitettu timanttiset ja säihkyvät otsapannat (taisi muutama orikin sellaisen saada). Lauantaina hevosille tehtiin enää pikainen harjaus ja loimitus trailerimatkaa varten. Varsa-luokkaan olimme ilmoittaneet neljä tammaa. Parhaimman palkinnon saavutti 3-vuotias Aittalan Taikahelmi saaden I-palkinnon ja ollen luokkansa kolmas. Muut varsa-ikäiset saivat II-palkinnon, johon kuuluivat Runon Amanta, Pilvihattara ja Liljan Iltasatu. Aamupäivä jatkui orien luokilla, jossa mukana olivat omat kasvattimme Liljan Aarretti, Liljan Usva, Liljan Villiviikari sekä Liljan Aamunkajo. Kaikki orit saavuttivat II-palkinnon, joista Aarre oli parhaana sijalla 11 kahdenkymmenenkahden orin joukosta. Orien jälkeen kehään astelivat tammat. Kakkos-palkinnolla palkittiin Liljan Joulutar, Liljan Ruskatar, Liljan Aamuntaika ja Kevät Taika. Kolmos-palkinnolle jäivät Villi Hurma sekä Arlana. Kevät Taika sijoittui omassa luokassaa viidenneksi, ja jäi juuri ja juuri luokkavoittajien ulkopuolelle. Päivän yksilöluokat päättivät orit, jossa kasvattimme Liljan Villiaatos ja Liljan Junkkari saavuttivat kolmos-palkinnot sekä sijoitukset LKV4 ja LKV5. Päivän näyttelysaldona oli siis kaiken kaikkiaan yksi ykkös-palkinto, 11 kakkos-palkintoa ja neljä kolmos-palkintoa. Kasvattajaluokassa esitimme orit Liljan Aarretti, Liljan Kumkvatti, Liljan Lumikreivi sekä Liljan Manteli. Sijoituimme neljännelle sijalle seitsemän kasvattajan ollessa mukana.

2017-10-20 Palkinto suomenhevosvarsojen laatuarvostelussa, kirjoittaja:

Junnun ensimmäinen arvonimipalkinto 2-vuotiaiden SV-II Pisteet 6,6 - 10 - 5+4,8 = 26,4p

Kuvagalleria