Llygedyn Galahad "Haddi"

virtuaalihevonen | VH13-026-0087
welsh cob
ruuna, 14-vuotias
152cm, musta
Talli: kisa

Ominaisuudet

 • Käyttö: tunnit ja kisat
 • Painotus: yleispainotteinen
 • Koulutustaso:
  • Kouluratsastus: vaB
  • Esteratsastus: 110cm
  • Kenttäratsastus: -
  • Valjakkoajo: -

Hoitaja: ei vielä hoitajaa, etsitään
Omistaja: Merrin Talli
Kasvattaja: elen VRL-01863

Siirry kuvagalleriaan

Hevosen päiväkirja

Luonne

Kasvattajan kommentti: ”Rauhallinen, mutta hieman yrmy tapaus, joka ei nauti hirveästä hälinästä. Rehellinen ja kiltti ratsu, mutta ei väläyttele koko potentiaaliaan ihan joka kuskin alla.”

Vasta ruunatuksi hevoseksi Haddi on varsin rento ja omassa rauhassaan viihtyvä tyyppi. Se ei lähde mukaan muiden hevosten juttuihin ja saattaa jopa hiukan ahdistua kovasta hälinästä ja useista hevosista. Ihmisten kanssa Haddi on aina ollut kiltti, eikä koita hakea omaa asemaansa. Muiden hevosten kanssa ruuna pärjää vaihtelevasti, se valitsee kaverinsa tarkkaan.

Ratsastaessa Haddia ei voisi edes tunnistaa entiseksi kisa- ja jalostusoriksi. Se on nöyrä ja kiltti ratsu, eikä haikaile tammojen perään tai uhittele toisille hevosille. Ruuna kuitenkin hermostuu jos joutuu keskelle useamman hevosen sumaa ja saattaa hätääntyessään hakea helpotusta tilanteeseen viuhkomalla häntää ja joskus se on tehnyt pieniä varoituspotkujakin, muttei varsinaisesti tähtää toisiin hevosiin. Kisoissa Haddilla kannattaa kuitenkin pitää punaista nauhaa hännässä, jotta se saa tarvitsemansa tilan.

Kouluratsastukseen Haddilla on upeat liikkeet ja erityisesti sen keinuva laukka on kuin unelma istua. Parhaimmat palansa ruuna antaa kuitenkin vain ratsastajalle joka on tarpeeksi rauhallinen ja vakaa, eikä ahdista tai paineista herraa liikaa. Varsinkin esteillä turha paineistaminen saattaa johtaa siihen että Haddi kieltää tai lähestyy estettä epävarmasti. Ruunaa ei saa jättää yksin esteradalla, sillä vaikkei se pelokas tai ujo olekaan, ei se mielellään ratkaise tilanteita yksin vaan luottaa ratsastajaansa.

Toistaiseksi Haddi pysyy kisatallin puolella ja on Heidin kisaratsuna. Voi olla, että tallin kokeneemmat ratsastajat saavat välillä kokeilla Haddia tunneilla ja jos ruuna vaikuttaa sopivan tuntikäyttöön niin se siirtyy tekemään tunteja vakituisemmin. Kokonsa puolesta Haddi on erinomainen ratsu myös aikuisille!


Haddi on saavuttanut kantakirjapalkinnon KTK-III ponien kantakirjaustilaisuudessa joulukuussa 2013, pistein 66p.

Haddi on saavuttanut arvonimen VWY-II heinäkuun welshponien laatuarvostelutilaisuudessa 2018, pistein 44p (4 + 6 + 7 + 22 + 5)

Hoito-ohjeet

Loimitus

 • Sateella ja alle 5’C: vuorellinen sadeloimi kaulakappaleella
 • Alle -5’C: toppaloimi kaulakappaleella
 • Alle -15’C: paksu toppaloimi kaulakappaleella

Ruokinta

 • Aamu: 0,5l kauraa, 2dl pellavaa, 1dl soijaa
 • Päivä:
 • Ilta: 0,5l kauraa, 1dl kivennäistä, reilu kourallinen sinimailasta

Varusteet

 • Aina: koulusatula, normaalit suitset nivel- tai kankikuolaimella, pintelit joka jalkaan
 • Esteillä: estesatula, panssarivyö, suojat joka jalkaan

Muut hoito-ohjeet

Kuljetuksessa häntä letitettävä ja laitettava kuljetuskääreeseen.

Sukutaulu ja jälkeläiset

isä Ffraid Caerau
wD, rt, 150cm, KTK-II, VWY-II
ii Carwyn Luna
wD, trn, 147cm, KTK-I
ie Ffraid Rhian WS
wD, rn, 154cm, KTK-III, VWY-II, VWY-A
emä Gwalch Gwraig
wD, rn, 149cm, KTK-II, VWY-II, YLA2
ei Gwrddywall Re
wD, rn, 140cm, YLA3, VWY-II
ee Gwalch Crystin
wD, rt, 151cm

Haddin suvun kolmas ja neljäs sukupolvi

iii. Sunrise’s Romney KTK-II CH
iie. Gwenda Luna KTK-II
iei. Flobw Feodor
iee. Kenrick Meganne KRJ-II VWY-II
eii. Hijacker Ross VWY-II
eie. Golau’R Haul VWY-II YLA2 VWY-C
eei. Crefwrd Ffledwr VIR MVA Ch KTK-II
eee. Gwyndaf Anwen Lowri

iiii. Tro Rendóre
iiie. B. B. Auringon Lasku KTK-III
iiei. Rhimynnau Carwr
iiee. Rhaedran Mirain KTK-III
ieii. Flawydd Flammig evm
ieie. Flobw Terian evm
ieei. Aelward Dio (linkki hukassa)
ieee. Aelward Ariellen (linkki hukassa)
eiii. Dear Boliau evm
eiie. Blynyddol Zinc evm
eiei. Bachgen Da evm
eiee. Racy Fiend evm
eeii. Bryniforn Ffowc evm
eeie. Crefwrd Miraine evm
eeei. Gwyndaf Blodwen evm
eeee. Gwyndaf Creirwy Dwyn evm

Jälkeläiset

16/01/2014, o. Gwalch Gerwin (i/e. Gwalch Tarian)

Kilpailut ja valmennukset

Avaa kisakalenteri

2018-07-05 Hämmentävä koeratsastus, kirjoittaja: Omistaja

Olin käynyt kokeilemassa Haddia jo kerran kasvattajan luona, mutta en osannut tehdä päätöstä hevosen ostamisen suhteen, joten otin valmentajani mukaan toiselle kokeilukerralle päätöksessä auttavan mielipiteen toivossa. Lähdimme iltapäivällä tallivuoron jälkeen kohti kasvattajan tallia ja olin jo hieman väsynyt pitkästä aamupäivästä - jostain syystä vatsassani pyöri myös muutamia perhosia vaikka olin kokeillut elämäni aikana kymmeniä myyntihevosia ja ollut varmaan yli sadan eri hevosen selässä. Valmentajani kävi ensin moikkaamassa ponia ja teki muutamia tehtäviä maasta käsin testatakseen orin yhteistyökykyä ja nöyryyttä. Tämän jälkeen nousin selkään ja tein pikaisen itsenäisen verryttelyn. Verryttelyn jälkeen valmentaja pyysi minua tulemaan alas satulasta ja hämmästyin niin, etten meinannut totella vaan halusin ratsastaa enemmän - sitähän tänne tultiin tekemään?! Kun valmentajani sai minut vihdoin revittyä alas satulasta hän totesi itsevarmaan ääneen, ettei tätä ponia tarvitse sen enempää koeratsastaa, eiköhän tehdä kauppakirjat ja otetaan poni vaikka saman tien kopilla kotio. Haddi sulatti heti ensisilmäyksellä ainakin valmentajani, toivottavasti tallilla muut ratsastajat ovat samaa mieltä!

2018-07-15 Tunnelmia VWY Cupista, kirjoittaja: Omistaja

Haddi on kerennyt olla tallillamme vasta hetken aikaa, mutta yhteistyö lähti heti alusta alkaen niin hyvin käyntiin, että uskalsin ilmoittautua orin kanssa welshyhdistyksen Cup-kilpailuihin. Samana päivänä kilpailtaisiin niin este- kuin kouluratsastuksenkin parissa ja olin optimistisesti ilmoittautunut luokkiin Helppo A ja 100cm. Kilpailupäivä oli helteinen ja jännitin heti kisapaikalle saapuessani sitä, miten ori reagoisi kuumuuteen. Reissusta teki astetta jännittävämmän myös se, että olin lähtenyt reissuun kolmen ponin kanssa, Haddin lisäksi mukana olivat myös welshit Rele ja Cass. Pienemmät ponit aloittivat kisapäivän koulusuorituksillaan ja kolmantena oli vuorossa Haddin koulurata. Ori oli niin veryttelyssä kuin radallakin hieman unessa, eikä liikettä löytynyt joten tuloksemme oli luokan keskipaikkeilla 19/31. Esteverkassa otin päättäväisemmän asenteen ja sain Haddiin uuden vaihteen päälle. Radalla ori syttyi vielä entisestään ja tähdet olivat muutenkin kohdillaan, virheetön suoritus riitti meidän nopeudellamme palkintosijalle neljä! Radalta tullessa olin uskomattoman iloinen ja tyytyväinen - ja niin oli itse orikin.

2018-07-16 Laatuarvosteluun(ko)?, kirjoittaja: Omistaja

Haddi esiintyi niin edukseen welshyhdistyksen Cup-kilpailuissa, että aloin salaa haaveilemaan sen viemisestä welshien laatuarvosteluun. Ori on ollut alusta saakka tarkoituksena viedä arvosteltavaksi, mutta suunnitelmalla oli ensin hieman pidempi toteutusaikataulu. Heinäkuiset hellepäivät ovat kuitenkin kuluneet tiukassa treenissä ja Haddi on vakuuttanut minut joka päivä uudestaan ja uudestaan siitä, että se on jo valmis esitettäväksi ja miksipä aikataulua nyt turhaa pitäisi venyttää? Saa vain nähdä, että riittävätkö ratsastajan hermot vai meneekö arvostelutilaisuudessa pupu pöksyyn. Enhän minä ole koskaan edes nuoria hevosia arvosteluissa esittänyt, saatika hienoa ja valmista kisaponioria! Nyt viimeisten valmistelupäivien kuumeisimmat kysymykset kuuluvatkin: Haddin tukka letille vai pimpuloille, mustat vai ruskeat suitset mustalle ponille, minkälainen ratsastajan kisa-asun tulee olla ja onko pinkit ponipintelit ok vai pitäisikö pitäytyä valkoisissa?

2018-07-17 Ilmoittautuminen hoidettu, kirjoittaja: Omistaja

Hui, nyt se on tehty - nimittäin Haddi on nyt virallisesti ilmoitettu welshyhdistyksen laatuarvosteluun. Asiasta on tietysti tiedotettu asiaankuuluvasti facebookissa niin tutuille kuin tuntemattomillekin (kaverin kaiman serkun mummoa unohtamatta) ja viimeisten päivien valmistelutreenit on kirjattu ylös. Saako nyt alkaa jännittämään? Vitsi vitsi, onhan tässä jo viikko kaupalla keretty jännittämään, heh...

2018-07-20 Laatuarvostelu on rankempaa omistajalle kuin hevoselle!, kirjoittaja: Omistaja

En tiedä, että kenelle tällaiset laatuarvostelut on oikein tarkoitettu?! Eihän tässä meinaa pysyä järjissään...? Tänään tallilla odotti omasta mielestäni täydellinen maailmanloppu ja katastrofi, Haddilta oli kenkä irti! Kerkesin jo räyhätä niin tallityöntekijöille, kengittäjälle kuin naapurikarsinan hevosellekin ennen kuin Aarne hiffasi tulla rauhoittamaan tilanteen ja näppäränä poikana löi vielä irtokengän takaisin kiinnikin. Haddi oli koko tilanteesta yhtä hämillään kuin tallin muukin väki, onneksi orin hermot ovat vielä laatuarvostelu-hullutuksilta säästyneet ja ainoa asiasta stressaava osapuoli on itse ratsastaja.

2018-07-10 Ekat päivät kotona, kirjoittaja: Omistaja

Haddin ensimmäiset päivät uudessa kodissa ovat menneet odotusten mukaisesti. Kasvattaja varoitteli, että ori saattaa olla ensin hieman ujo ja omiin oloihinsa vetäytyvä, eikä välitä kovin päällekäyvästä lähestymistavasta. Herralle onkin annettu ruhtinaalisesti aikaa totutella uuteen kotiinsa ja nyt muutaman viikon rauhallisen tutkailun jälkeen Haddi alkaa selkeästi tulla ulos kuorestaan ja vaikuttaa yhä tyytyväisemmältä päivä päivältä. Kisatallissa asustaa toistaiseksi Haddin lisäksi vain toinen ori Trendi ja nuori tamma Heart. Trendi on koittanut koko ajan omia Heartia itselleen, mutta tamma ei ole puoliveriherran flirttailusta liiemmin lämmennyt. Haddi on ottanut varsin rauhallisen taktiikan tammaan tutustumisessa ja ilmeisesti Heart kaipaa juuri tällaista lähestymistapaa, sillä nyt nuorineiti on vallan ihastunut pieneen mustaan ponioriin ja hirnuu jo sille aina orin saapuessa tai lähtiessä. Haddi ei näistä huomionosoituksista ole vielä liiemmin kiinnostunut, tämän ori ykkösprioriteetti kun tuntuu naisten sijaan olevan ruoka (perinteinen mies?)...

Kuvagalleria