Päiväkirja: Cross Fire Penelope

Päiväkirjamerkinnät

18.12 Treeniin pikku paussi

18.12.2018 / Kirjoittaja: Pirre Kievari

Yhtenä päivänä tallilla huomasin, että Penno hieman ontui, Joten kävelytin oria vain hetken kentällä. Kylmäsin jalkaa, ja annoi levätä.

No ontuminen ei loppunut, se paheni. Päätin että menemme klinikalle tarkistamaan onko kaikki kunnossa. Jokin lievä tulehdus. Saatiin hoito-ohjeet, ja jalkan on alkanut parantua.

 

Joulun jälkeen olisi kisat, jos tuo jalka kerkeäö parantua, mutta uskon että kerkeää.


29.11 ja taas valkkassa

29.11.2018 / Kirjoittaja: Pirre Kievari

(Kuva edellisestä valmennuksesta)

 

Oltiin Pennon kanssa taas valmennuksessa valmentajani tallilla. Hyppäsimme suurimmaksi osaksi n. 110cm rataa. Penno oli vähän pahalla päällä mutta saatiin loppujen lopuksi ihan hyviä hyppyjäkin. Pennon pahan päivän vuoksi selästä tultiin alaskin pari kertaa, koska ori päätti pariin kertaan vetää pukki laukkaa.

Valkan jälkeen ennen kotiin paluuta juoksutin Pennoa jokin aikaa.


16.11 Klippaus ja pikkusiskon eka ratsastus Pennolla

16.11.2018 / Kirjoittaja: Pirre Kievari

Tulin tallille jo aamulla, jotta kerkeäisin klipata ja ratsastaa Pennon. Laitoin Pennon pesarille kiinni ja annoin heinät siihen. Harjasin orin ensin huolellisesti puhtaaksi, että klippaus sujuisi helposti. Otin klipperin esille, ja annoi Pennon ensin haistaa sitä ettei se ole pelottava. Aloitin klippaamisen kaulasta, josta siirryin vähitellen päätä kohti. Pään klippaaminen onnistui lähes ongelmitta, ellei Pennon näykkimis yrityksiä lasketa. Päästä siirryin selkään, josta rajasin ensin satulan alle jäävän kohdan, ja klippasin Orin loppuun. Jalkoja ja osaa päästä en klipannut. Klippauksen jälkeen lyhensin orin harjaa, ja harjasin Pennon todella huolellisesti parikin kertaa. Laitoin Pennolle fleecen ja jätin sisään. Toin Pennon uudet varusteet tallille ja järjestelin ne paikoilleen, ja putsasin suitset ja satulan.

 

Pikkusiskoni Piitu tuli tallille, sillä olin luvannut että hän saa ratsastaa Pennolla tänään. Hän oli aika innoissaan sillä ei ollut pitkään aikaan ratsastanut hevosilla, eikä ollut ikinä mennyt Pennolla. Piitu sai itse harjata Hevosen. Kävin hakemassa Pennon varusteet, ja laitoin satulan, korvahupun ja suitset. Piitu sai laittaa suojat ja martingaalin kiinni. Jouduin laittamaan Pennolle pehmusteet turpahihnaan hankauman takia.

Piitu talutti Pennon kentälle, ja autoin hänet selkään, ja säädin jalustimet. Alkukäynnit meni todella hyvin, ja olin laittamassa kentän keskelle pientä ristikkoa valmiiksi. Piitun nostaessa ravia Penno hieman pukitti, mutta ei siinä mitään se ei ollut epänormaalia tuolta huligaanilta. Hetken ravailujen jälkeen käskin Piitua ohjaamaan Penno ravissa ristikolle, joka oli n. 40cm korkea. Penno tuli ihan nätisti muutaman kerran, joten nostin ristikosta n. 60cm pystyn. Siihen tultiin sitten laukassa, joka sujui nätisti. Nostin estettä taas. Tälläkertaa este oli n. 90cm. Piitu nosti laukan, ja ohjasi Pennon estettä kohti. Penno kuitenkin kieltäytyi. Piitu tuli sieltä sitten kaulan kautta alas. No eikun takasin selkään, ja uusi yritys. Toinen yritys meni ongelmitta. Kysyin piitulta paljonko hän oli hypännyt ikinä, ja vastaus oli metri. Nostin siis esteen metriin. Laukan nostolla kohti estettä, ja Piitu ja Penno ylittävät esteen tyylikkäästi. Nostettiin vielä, ja nyt oli käsillä Piitun korkein este. 110cm. Piitu oli hieman jännittynyt, ja sen huomasi myös Penno. Laukan nosto oli oiken hyvä, ja Piitu ohjas orin estettä kohti. Penno tuli vähän liian lähelle estettä, ja hyppäsi melkein paikoiltaan. Piitu jäi vähän jälkeen hypyssä, ja putosi. Penno jatkoi matkaansa, ja nappasin orin kiinni. Piitu nauroi tilanteelle, ja sanoi haluavansa yrittää uudestaan. Autoi  piitun takaisin selkään, ja nostin etseen takaisin paikoilleen. Piitu nosti laukan, ja ohjasi Pennon paljon paremmin esteelle. Penno hyppäsi oikein hyvin, ja ratsukko liisi esteen yli. Piitu oli todella iloisen näköinen, hän hyppäsi uuden ennätyksensä. Lopetimme sen jälkeen. Loppu käynneissa vain nauroimme pienille virheille. Piitu talutti Pennon sisään, ja riisuimme varusteet ja hoidimme orin kuntoon. Putsasin varusteet, ja laitoin Pennolle sade/ulkoloimen päälle, ja vein ulos. Lähdimme Piitun kanssa kotiin, ja piitu selitti innoissaan isälle ratsastus kerrasta.


2.11 pelleilyjä

2.11.2018 / Kirjoittaja: Pirre Kievari

Tallille saavuttuani hain heti Pennon riimunnarun, ja lähdin hakemaan oria pihalta. Ulkona satoi, joten Penno oli märkä. Vein orin pesarille kiinni, ja riisuin loimen, jonka vein paikoilleen. Kuivasin penno hetken pyyhkeellä. Olin ottanut kotoa mukaan Pennon vara riimun, vara ohjat, ruutuisen yleissatulahuovan, punaiset vara suojat, ja lainasin siskoni ratsastusvyötä. Vaihdoin Pennolle riimun, johon kiinnitin ohjat, ja puin muut varusteet orille. Laitoin kypärän päähän, ja hain yleisraipan. Talutin Pennin maneesiin, ja hyppäsin selkään. Vedimme perus alku käynnit, vähän ympyröitä, ja suunnanvaihdoksia. Siirryimme raviin, ja Pennon ensimmäinen reaktio oli perän heitto ja pystyyn nousu. Sain orin tottelemaan ainakin hetkeksi. Jatkoimme ravia uralla, ja hetken päästä ruvettiin tekemään ympyröitä. Penno ei ympyrä ideasta tykännyt, Penno suuttui xd.  Penno lähti pukki sarjaa ympäri maneesia, joten päätin hypätä selästä alas. Kävelytin Pennoa hetken ennen talluin menoa. Lähtiessämme maneesista, putsasin orin kaviot ennen ulos menoa. Talutin Pennon talliin, ja laitoin taas pesarille, harjasin orin läpi, ja laitoin fleece loinen. Vein Pennon karsinaan, ja annoin ruoat. Siivosin varustee pois ja lähdin tallilta.

 


22.10. Maastolenkki

22.10.2018 / Kirjoittaja: Pirre Kievari

Tallille saavuttuani kävin viemässä tavarani talliin, ja lähdin hakemaan Pennoa sisälle. Laitoin Pennon pesarille kiinni, ja hain orin harjat. Harjasin Hevosen läpi, putsasin kaviot, harjasin harjan, hännän ja pään ja lopuksi harjaan orin kaviot. Aloin laittamaan Pennolle suojia, samalla vielä harjaten suojakohtian alta kaiken lian pois. Asettelin satulahuovan ja romaanin orin selkään, jonka päälle laitoin estesatulan. Varmistin vielä että huopa on suorassa, ja laitoin satulavyön kiinni. Nappasin Pennon korvahupun ja suitset, ja ori kiskaisi päänsä ylös. Houkuttelin oria laskemaan päänsä namulla, ja laitan korvahupun hevosen päähän. Näytöin Pennolle vielä namia, jotta poika avaisi suunsa. Pujautin orille suitset päähän, ja laitoin hihnat kiinni. Annoin Pennolle namin, jonka jälkeen aloin laittamaan Martingaalia. Varustettuani Pennon, vaihdoin ratsastussaappaat jalkaan, kiinnitin kannukset, laitoin kypärän ja hanskat, ja nappadin raipan.

Talutin Pennon ulos, kiristin vielä satulavyön, ja laskin jalustimet. Varmistin vielä onko suojat sopivalla kireydellä, ja hyppäsin Pennon selkään. Lähdimme käppäilemään maastoon päin, ja Penno vaikutti aikasta reippaalta. Kävelimme jonkin matkaa. Pennolla oli niin kova kiire, että nostin ravin. Poika ravasi oiken nätisti, eikä missään näkynyt mörköjä. Pääsimme sopivan pitkälle suoralle, joten laitoin jalustimet lyhyemmiksi, lyhensin ohjia, ja päästin Pennon laukkaamaan niin kovaa kuin jaloistaan pääsi. Se oli aivan mahtava tunne. Oli aika lähellä etten olisi saanut oria pysähtymään. Käänsin Pennon ympäri, ja annoin taas laukata. Suoran loputtu pysäytin Pennon, ja laskin jalustimet sopiviksi. Ravasimme jonkin matkaa, jonka jälkeen annoin orille pitkät ohjat, ja kävelimme loppu matkan. Tallille takaisin tultua hyppäsin alas Pennonselästä, nostin jalustimet, ja löysäsin vyötä. Vein Pennon talliin, ja laitoin taas orin pesarille kiinni. Riisuin Pennolta varusteet, harjasin selän ja jalat, ja hain enkkuviltin, jonka laitoin Pennon päälle. Kävin kävelyttämässä Pennoa vielä hetken talli pihassa. Toin orin taas sisään, otin viltin pois, laitoin orille fleeceloimen, ja kylmät jalkoihin. Lähdin putsaamaan Pennon varusteita. Kävin ensin pesemässä Pennon kuolaimet, ja pyyhin suitset koskealla pyyhkeellä. Irrotin huovan ja romaanin satulasta, ja harjasin huovasta karvat pois. Harjasin suojista hiekat ja liat pois. Laitoin tavarat vielä paikoilleen, ja kävin ottamassa kylmät Pennolta pois. Kävin laittamassa Pennon ruoat, ja toin ne orille. Otin samalla Pennolta riimun pois yöksit. Sanoun orille heipat, ja lähdin takaisin kotiin.