Tallin esittely

Henkilökunta    Talliarki ja aikataulut

Merrin Talli sijaitsee virtuaalisessa Suomessa kunnassa nimeltä Sume. Aluetta, jossa talli on, kutsutaan Hepokaareksi. Tiet ovat alueella erittäin mutkikkaita ja talleja on kuin sieniä sateella, joka mutkasta löytyy ainakin muutaman hevosen talli. Aivan lähietäisyydellä on toinen isompi talli, Suventalli. Tämän mukavan naapuritallin kanssa teemme paljon yhteistyötä, autolla ajaessa tallien välillä on matkaa vain muutaman minuutin verran, ratsainkin paikalle pääsee hieman pidempää reittiä ja rauhallisella tahdilla reissu kestää yhteen suuntaan noin 40 minuuttia.

Tallialue

Merrin Tallin alue on kokonaisuudessaan aidattu. Puuaidan lisäksi aidan alaosa on aidattu koiraverkkoaidalla, joten hevosten lisäksi myös koirat pysyvät helposti tontilla. Tallille saa tuoda koiran ja pitää sitä aidatulla alueella vapaana, jos koira tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa, eikä aiheuta häiriötä hevosille tai muille tallilla kävijöille. Alueen portit pidetään aina kiinni, jotta karkulaisilta vältyttäisiin.

Alueella tulee liikkua ja toimia hevosia kunnioittaen. Talli ja sen pihapiiri on hevosten koti. Tarpeeton juokseminen ja huutaminen on kielletty ja sekä talli, että piha tulisi pitää mahdollisimman siistinä, jotta vahinkotilanteilta vältyttäisiin. Ruokinta-aikana turhaa tallissa oleskelua tulisi välttää ja tallin aukioloaikoja tulisi kunnioittaa, jotta hevoset saavat varmasti levättyä yö- ja ilta-aikaan.

Alueelta löytyy tallirakennuksen lisäksi parkkipaikka, ratsastuskenttä, maneesi, tarhoja, laitumia ja tallityöntekijöille tarkoitettu pieni talo. Parkkipaikka on heti pääporttien lähellä ja sieltä pääsee helposti talliin. Parkkipaikan käänteessä on erikseen tilaa trailereille ja muutamalle hevosautolle. Bussilinja kulkee tallille johtavaa tietä myöten ja pysähtyykin aivan lähellä tallin pääporttia.

Ratsastuskentällä ja maneesissa on hiekka-kuitu-sekoitepohja. Tästä syystä hevosten kavioidet tulisi putsata aina kun kentältä tai maneesista poistutaan, kaviokoukkuja löytyy maneesin ja kentän oviaukoilta/porteilta. Maneesin tallinpuoleisessa päädyssä on myös pieni toimisto- ja kahvioalue, jota käytetään erityisesti kilpailuiden aikana. Sekä kentältä, että maneesista löytyy harjoituskäyttöön tarkoitettuja esteitä ja koulukirjaimet. Maneesin kahviopäädyn varastossa on erikseen kisapuomeja ja koulukentän aidat, niitä ei kuitenkaan saa käyttää kun kisoissa ja valmennuksissa. Lannat kerättävä pois ratsastusalueilta ja tallin alueelta, täytettäviä lantakottareita löytyy mm. kentältä ja maneesista.

Tallin tarhoja on eri kokoisia. Tarhan koosta riippuen yhteen tarhaan sopii 1-3 hevosta. Hevoset saavat tarhata koko päivän, niille jaetaan myös päiväruuat ulos ja saatavilla on aina raikasta vettä. Kesäisin hevoset pääsevät myös pienissä laumoissa laitumelle joko päiväksi tai koko vuorokauden ympäri. Tarhat ja laitumet on aidattu lankulla ja sähkölangalla, osassa tarhoista on korkeammat oriaidat.

Tallirakennus

Kaikki karsinapaikat löytyvät yhden katon alta. Tallialueen suurin rakennus onkin maneesin jälkeen itse talli, joka on jaettu kolmeen osaan: yksityiskäytävälle, tuntihevoskäytävälle ja kisahevoskäytävälle. Jaoittelun ansiosta talli pysyy rauhallisena ja rentona paikkana kisa- ja yksityishevosille ratsastustuntien aikana ja samaan aikaan tuntihevoset saavat olla rauhassa kun tunteja ei ole vaikka muut kävijät tallilla ramppaisivatkin.

Kisahevoskäytävällä on yhteensä 9 karsinaa ja sen lisäksi yksi pesukarsina ja oma varustehuone. Tuntihevoskäytävällä on 17 karsinaa (joista 4 on ponikarsinoita) ja yksi pesu-/hoitokarsina sekä oma varustehuone, pukuhuone ja käynti rehulaan. Yksityishevoskäytävällä on 15 karsinaa (joista 4 on ponikarsinoita), yksi pesu-/hoitokarsina, sekä oma varustehuone ja pukuhuone. Yksityis- ja kisahevoskäytävän hoitokarsinoiden yläpuolella on myös solariumlaitteet. Molemmista tallin pukuhuoneista löytyy kaappeja ratsastajien varusteille, sekä WC ja suihku. Yksityishevosten lisäkaapit ja hoitajien kaapit löytyvät vintiltä, jonne pääsee tuntihevosten satulahuoneen portaikosta. Vintillä on myös taukohuone kaikille tallin kävijöille, taukohuoneen varusteluun kuuluu mm. pieni keittiö, ruokapöytä tuoleineen, kaksi sohvaa ja televisio.

Karsinoissa käytetään kuivikkeena laadukasta turvetta. Jokaisessa karsinassa on juoma-automaatti ja ruokakaukalo. Joillekin hevosille voidaan tarjota vettä myös saavista tai ruokkia rehut lattialle laitettavasta ruokakiposta, jos hevosen terveys sitä vaatii. Joillakin hevosilla heinä saatetaan myös tarjoilla heinäverkosta. Tällaiset ruokintaan ja hoitoon liittyvät erikoisasiat mainitaan hevosten sivuilla hoito-ohjekohdassa. Karsinoiden ovessa on tilaa kahdelle loimelle, tarhasuojille sekä hevosen riimulle ja riimunnarulle, muita ylimääräisiä tavaroita ei karsinoiden oviin toivota vaan muut tavarat tulisi säilyttää kaapeissa. Karsinoiden ovissa on myös nimikyltit.

Lähialueet

Merrin Talli sijaitsee Uudellamaalla keskikokoisessa kunnassa. Tallille on helppo pääsy autolla ja bussikin ajaa tallin ohi pysähtyen kävelymatkan päähän. Tallitie ei ole vielä talvisin valaistu, joten heijastimet kannattaa muistaa niin tallille saavuttaessa kuin esimerkiksi hevosten kanssa maastoo lähtiessä. Autot voi jättää tallin edessä olevalle parkkipaikalle, samoin trailerit.

Tallilta lähtee paljon eri mittaisia upeita maastoreittejä. Lähialueelta löytyy mm. lampi jossa voi uittaa, hiekkakuoppa rallitteluun ja kalliomäkiä varovaiseen kiipeilyyn. Erään reitin varrella on myös hylätty ja rapistunut kartano, jossa huhujen mukaan kummittelee. Tarinan mukaan kartanon ohi ei saa laukata tai ravata, vaan se tulee ohittaa arvokkaasti kävellen, jotta sen henget eivät häiriinny!

Alueella on joitakin teitä ja reittejä, joilla maidenomistajat eivät hevosia haluaisi nähdä, joten pitäydythän maastossa liikkuessasi visusti karttaan merkityillä reiteillä. Vaikka hevosella maastossa ratsastaminen kuuluukin jokamiehen oikeuksiin, koitetaan pitää naapurisopua yllä ja kunnioitetaan maidenomistajien toiveita.