Hoitajatoiminta

Lähes jokaiselle Merrin Tallin hevoselle otetaan hoitaja. Hoitajan tehtäviin kuuluu hoitohevosesta huolehtiminen. Hoitajien pääasiallinen tehtävä ei ole hoitohevosten liikutus, sillä hevoset käyvät arkipäivisin tunneilla. Hoitajat pitävät hoitohevosistaan huolta mm. harjailemalla, puhdistamalla varusteita, taluttelemalla ja halutessaan hoitajat saavat osallistua myös tallitöihin ja esimerkiksi siivota karsinan tai avustaa hevosten ruokinnassa ja tarhauksessa.

Merrin Tallin porukka on tiivis, mutta erittäin lämminhenkinen ja vastaanottavainen. Kuka tahansa on tervetullut liittymään mukaan tallin porukkaan. Tyhmiä kysymyksiä ei olekaan ja jokainen tallilainen on aina valmis auttamaan toisia niin pienissä kuin isoissakin asioissa.

Ideana on, että jokainen tallille tuleva hoitaja ja tuntilainen aloittaa niin sanotusti ”nollasta”. Oman hoitajahahmon saa suunnitella tietysti ulkonäöltään ja luonteeltaan, mutta taitotasoltaan henkilöt eivät voi olla korkeammalla kuin Helppo B ja 60cm. Taidot karttuvat ominaisuuspisteitä keräämällä, niitä saa pikahoitamalla omaa hoitohevostaan. Ominaisuuspisteet ovat eri asia kuin hoitamisesta palkaksi saatavat pisteet.

Hoitajat saavat hoitamisesta palkaksi pisteitä, jotka käyvät virtuaalirahana tallikaupassa. Lisäksi pikahoitamalla voi kerryttää sekä omia, että hoitohevosen ominaisuuspisteitä. Ominaisuuspisteet vaikuttavat mm. menestykseen kisoissa, sekä hoitajan ratsastustasoon.


Miten pääsen hoitajaksi?

Luethan tarkasti tämän sivun tiedot ennen hoitajaksi hakemista. Hoitajaksi voi hakea milloin vain kun vapaita hoitohevosia on tarjolla. Hoitajahakemukset käsitellään yleensä muutaman päivän sisällä ja saat sen jälkeen tietää, että pääsitkö hoitajaksi vai ei. Jos sinulla on kysyttävää hoitamisesta niin lähetä rohkeasti kysymyksesi ennen hoitajaksi hakemista. Kysymyksiä voi lähettää vieraskirjaan, palautelomakkeella tai instagramiin yksityisviestillä (@merrin_talli).

Hae hoitajaksi

Hoitajaa etsivät hevoset


Hoitajien ohjeet

 • Jokaiselle tallin omalle hevoselle otetaan yksi hoitaja ellei hevosen sivulla toisin mainita
 • Yksityishevosien hoitajista vastaavat hevosten omistajat
 • Hoitajan täytyy käydä hoitamasta hoitohevostaan vähintään kaksi kertaa kuukaudessa
  • Yli kahden viikon lomista olisi suotavaa ilmoittaa etukäteen
 • Yhdellä hoitajalla voi olla vain yksi hoitohevonen
 • Hoitohevosella saa ratsastaa itsenäisesti kerran viikossa, tämän lisäksi hoitaja saa tietysti osallistua tunneille, mutta hoitohevosta ei aina välttämättä saa ratsuksi
  • Hoitohevosta saa käydä vapaasti taluttelemassa silloin, kun hevonen ei ole tunneilla
  • Ratsastussääntö ei koske yksityishevosia. Yksityishevosten omistajat määräävät, kuinka paljon hevosta saa liikuttaa

Toimintaohjeita hoitajille

Mitä kautta voin ilmoittaa muutoksista tallille (loma, lopettaminen ja muut ilmoitukset)?
Muutoksista voi ilmoittaa laittamalla viestiä Heidille (kun olet kirjautuneena sisään) tai esimerkiksi instagramissa

Voinko vaihtaa hoitohevosta?
Hoitohevosta voi vaihtaa toiseen vapaana olevaan hevoseen. Edellisen hoitohevosen ominaisuuspisteet eivät kuitenkaan välity uudelle hevoselle, joten voi olla, että joudut aloittamaan toisen hevosen kanssa alusta.

Mistä näen pisteeni?
Näet pisteesi omasta profiilistasi.

Saako muita henkilöitä käyttää tarinoissa tai piirroksissa?
Tottakai! Kirjoita kuitenkin muista henkilöistä kohteliaasti ;)

Pitääkö sivuille rekisteröityessä käyttää oikeita tietoja?
Ainoa oikea tieto, mikä sinun tarvitsee antaa on sähköpostiosoitteesi, jotta voit vahvistaa tunnuksesi ja jos joskus hukkaat salasanansi, niin saat sen palautettua. Voit keksiä hahmollesi kaikki muut tiedot (nimi, ikä, esittely jne).


Millä eri tavoilla hoitohevosta voi hoitaa?

Voit hoitaa hoitohevostasi monilla eri tavoilla. Hoitaminen kerryttää pisteitä, lisäksi päiväkirjan tarinoista ja piirroksista saa aina pienen kommentin. Pikahoitamisen pisteet rekisteröityvät tilillesi välittömästi, tarinoiden ja piirrosten pisteet rekisteröityvät sitten kun joku on kerennyt tarkastella hoitotehtävästi ja antaa siitä kommentin.

Hoitotarinat

Hoitotarinoita voi kirjoittaa suoraan hevosen päiväkirjaan. Löydät linkin päiväkirjaan hoitajalistauksesta ja hevosen sivuilta. Tarinat voivat olla pituudeltaan juuri sellaisia kuin sinä haluat, on kuitenkin suositeltavaa, että päiväkirjaan ei kirjoiteta aivan lyhyimpiä muutaman lauseen tarinoita.

Päiväkirjan lisäksi voit kirjoittaa hoitotarinat tallin Instagram-tililtä löytyvään kyseisen kuukauden hoitovihkoon. Näiden tarinoiden ei tarvitse olla kovin pitkiä. Instagramtarinoista ei voi kuitenkaan saada yhtä paljoa pisteitä ja niistä ei myöskään saa kommenttia.

Tarinoita saa kirjoittaa enintään yhden päivässä (koskee molempia, instagram- ja päiväkirjatarinoita, et voi kirjoittaa molempia samana päivänä).

Piirrokset

Voit lisätä päiväkirjaan myös piirroksia. Piirrokset voivat olla yksittäisiä tai esimerkiksi sarjakuvia. Piirrokselle kannattaa aina lisätä kuvateksti tai pieni tarina.

Pikahoitaminen

Pikahoitaminen tapahtuu myös päiväkirjan kautta. Pikahoitamisessa klikkailet eri hoitotoimenpiteitä, kuten harjaus, kavioiden putsaus jne. Pikahoitamisia saa suorittaa enintään yhden päivässä. Tämä ominaisuus on vasta tulossa.


Hyödyllisiä sivuja hoitajille

 • Hoitajien kannattaa tutustua tarkasti tallin esittelyyn ”Tallipiha”-sivulla, sieltä löytyy tietoa tallin pihapiiristä
 • Tarhausjärjestys ja karsinapaikat löytyvät täältä
 • Tapahtumakalenterista löydät tulevat tapahtumat, sitä kautta pääset myös osallistumaan tapahtumiin
 • Tuntilistat ilmestyvät aina ”Tuntitoiminta”-sivulle, tarkista sieltä, milloin hoitohevosesi on tunneilla!
 • Pisteistä voit lukea tarkemmin täältä

Hoitajat