Tuntitoiminta

HUOM! Tuntitoiminta alkaa pyörimään heinäkuun lopulla, tunneille ei voi vielä ilmoittautua!


Ratsastustunnit ovat tärkeä osa Merrin Tallin toimintaa. Tallilla pyörii aina arki-iltaisin tunteja, joilla töitä tekevät tallin omat tuntihevoset. Yksityishevosten omistajat ovat tervetulleita tunneille myös omalla hevosellaan, samoin tallin ulkopuoliset ratsukot. Tunnit pidetään pienryhmissä, yhdellä tunnilla voi olla max. 5 ratsukkoa. Näin takaamme laadukkaan ja yksilöllisen opetuksen myös ryhmässä. Ryhmien lisäksi pidämme myös pari- ja yksityistunteja.

Tunteja ei pidä sekoittaa valmennuksiin. Ero on siinä, että valmennukset ovat yleensä ulkopuolisten valmentajien pitämiä ja niille otetaan vain 1-3 osallistujaa. Valmennuksia ei järjestetä jatkuvasti vaan aina silloin tällöin. Valmennukset löytyvät aina tallin Tapahtumakalenterista. Tunnit sen sijaan löytyvät tällä sivulla olevasta tuntikalenterista.

Tallilla pyörii viikoittaisia vakitunteja, joille on mahdollista lunastaa vakipaikka. Tämä tarkoittaa, että sinulla on joka viikko tuntipaikka kyseisellä tunnilla, eikä sinun tarvitse erikseen ilmoittautua joka kerta. Vakituntejen lisäksi opettajamme pitävät mielellään myös irtotunteja joko ryhmänä tai jopa pari- ja yksityistuntina.

  • Vakitunneille osallistuminen ei maksa hoitajille tai yksityishevosten omistajille mitään
  • Irtotunnit maksavat hoitajille ja yksityishevosten omistajille rahaa, joka veloitetaan heidän pistetililtään

Tuntikalenteri

AikaMaanantaiTiistaiKeskiviikkoTorstaiPerjantai
16-17 aikaa irtotunnille Alkeiskurssi (0/5) aikaa irtotunnille Koulutunti (0/5)
Taso: Helppo A
Yleistunti (0/5)
Taso: HeC/50cm
17-18 Ponikerho (0/5) Koulutunti (0/5)
Taso: Helppo B
Yleistunti (0/5)
Taso: HeB/70cm
Estetunti (0/5)
Taso: 80cm
18-19 Yleistunti (0/5)
Taso: HeA/90cm
Estetunti (0/5)
Taso: 100cm
Talutustunti Maastoryhmä (0/5) Koulutunti (0/5)
Taso: Helppo C
19-20 aikaa irtotunnille Jatkokurssi (0/5) Estetunti (0/5)
Taso: 50cm
aikaa irtotunnille

Tuntien selitykset

  • Koulutunti: Kouluun painottunut ryhmä. Tunneista suurin osa koulutunteja, vaihtelevasti myös puomi- ja kavalettitunteja sekä liinassa tehtäviä istuntaharjoituksia.
  • Estetunti: Esteisiin painottunut ryhmä. Ryhmän tuntisykli menee seuraavasti: koulu, puomi, esteet (tekninen), esteet (rata).
  • Yleistunti: Tunneilla tasapuolisesti esteitä ja koulua. Ryhmän tuntisykli menee seuraavasti: koulu, koulu, puomi, este.
  • Ponikerho: Alle 10-vuotiaille tarkoitettu puuhastelukerho, jossa opetellaan ponien käsittelyä (harjaus/hoitaminen, talutus, varustaminen). Tunneilla ei ratsasteta, mutta välillä on talutusratsastusta.
  • Alkeiskurssi: Alkeiskurssi ratsastusta aloitteleville.
  • Jatkokurssi: Alkeiskurssin jälkeen sopiva ryhmä, jossa opetellaan vielä lisää ratsastuksen perusteita.
  • Maastoryhmä: Maastoryhmä käy joka viikko maastossa. Maastossa liikutaan kaikissa askellajeissa, joten ratsastajan oltava tasolla Helppo C (ei siis sovi alkeis- ja jatkokurssilaisille).

Tunnille osallistuminen

Vakitunneille ilmoittautuminen

Vakitunneille voi ilmoittautua alla olevalla lomakkeella. Vakipaikka kannattaa valita itselle sopivan tasoisesta ryhmästä. Tarkistathan myös, että haluamassasi ryhmässä on tilaa uusille ratsastajille. Jos tunnin kohdalla on kalenterissa punaisella 5/5 tunti on jo täynnä. Kun ilmoittaudut vakiotunnille, se tarkoittaa että sinulla on joka viikko tunti samaan aikaan, samassa ryhmässä. Vaikka vakipaikkalaisten ei ole pakko kuitata joka viikon tuntia, on kuitenkin suositeltavaa kuittailla tunteja aina silloin tällöin. Kuittaamisesta ansaitsee ominaisuuspisteitä!

Irtotunnille ilmoittautuminen

Irtotuntien varaaminen mahdollista viimeistään syksyllä 2018!

Tunnin kuittaaminen/maksaminen

Tuntien kuittaaminen tai toisin sanoen maksaminen voi onnistua monellakin tapaa. Tunnin voi kuitata kirjoittamalla tarinan, piirtämällä kuvan tai tietyn tunnin ollessa kyseessä, kuittauksen voi tehdä tallin instagram-tilillä olevaan kuvaan! Vakitunnit ovat sellaisia, joita ei välttämättä tarvitse edes joka kerta kuitata. Erikseen toivotut yksityis- ja irtotunnit tulee kuitenkin aina kuitata. Kuittaamatta jättäminen johtaa siihen, että et saa osallistua muille tunneille tai tallin toimintaan, ennen kuin olet kuitannut tunnin joka on kuittaamatta. Kuittaamiseen on aikaa 2 viikkoa tunnin pitopäivän jälkeen.

Tunnin kuittaamisesta saa aina ominaisuuspisteitä sekä itselle, että hoitohevoselle, joten se on kannattavaa! Rahaa tuntikuittauksista ei saa.

Tarinalla kuittaaminen on varmaankin yleisin tapa kuitata oma tunti.

Tunnin voi kuitata myös piirtämällä kuvan tai jopa sarjakuvan.

Instagram-tunnit ovat oma tuntityyppinsä. Näistä tunneista luodaan tallin instagram-tilille oma postaus, jonka alle kommentoimalla voi kirjoittaa oman lyhen tuntitarinansa, joka toimii kuittauksena.

Tuntilaiset

[tuntilaiset]